Nexans on Seagreenin merituulipuistohankkeen ensisijainen sähkönsiirtokaapelien toimittaja

Nexans on SSE:n ensisijainen toimittaja Seagreenin 1.075 MW:n tuulipuistohankkeen suunnitteluun, valmistukseen ja asennukseen.

Seagreen_300La Défense, Pariisi, 4.11.2019 – SSE on nimittänyt Nexansin ensisijaiseksi toimittajaksi suunnittelemaan, valmistamaan ja asentamaan maa- ja merisiirtokaapeleita Seagreenin merituulipuistohankkeen ensimmäiseen rakennusvaiheeseen. Angusin rannikon edustalla rakenteilla oleva ensimmäinen vaihe käsittää Seagreenin Alpha- ja Bravo-tuulipuistot. Niiden yhteiskapasiteetti on 1.075 MW, joten niistä tulee Skotlannin suurin tuulipuistohanke valmistuessaan vuonna 2024.
 
Nexans toimittaa ja asentaa hankkeeseen kolme 65 km:n merisiirtokaapelia ja kolme 20 km:n maasiirtokaapelia.
 
Seagreenin projektijohtaja John Hill sanoi: "Tyytyväisinä ilmoitamme, että Nexans on ensisijainen toimittajamme suunnittelemaan, toimittamaan ja asentamaan maa- ja merisiirtokaapeleita. Nexans on yksi maailman johtavia toimittajia tällä alalla, ja tämä sopimus on suuri edistysaskel Seagreen-hankkeessa."
 
Nexansin meri- ja maajärjestelmien liiketoimintaryhmän varatoimitusjohtaja Vincent Desale kommentoi: "Olemme iloisia saadessamme tämän sopimuksen SSE:ltä ja haluamme innolla saada Skotlannin suurimman tuulipuiston käyntiin."
 
Seagreenin omistaja SSE Renewables isännöi lukuisia tilaajatapaamisia (Meet the Buyer) 5., 6. ja 7. marraskuuta Invernessissä, Aberdeenissä ja Dundeessa edistääkseen sopimusten solmimistilaisuuksia paikallisten yritysten kanssa Seagreen-hanketta varten, ja Nexans on mukana näissä tapahtumissa tapaamassa toimitusketjun jäseniä ja neuvottelemassa heidän palvelutarjonnastaan hankkeen osalta.

Yhteyshenkilönne

Angéline Afanoukoe Press relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 04 67
angeline.afanoukoe@nexans.com
Ksenia Kanareva Press relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
Marieme Diop Investor relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com
Aurelia Baudey-Vignaud Investor relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 03 94
aurelia.baudey-vignaud@nexans.com

Nexans yhtiönä

Nexans elävöittää energiaa laajalla valikoimalla edistyksellisiä kaapelointijärjestelmiä, ratkaisuja ja innovatiivisia palveluja. Yli 120 vuoden ajan Nexans on toimittanut asiakkaille huippuluokan kaapelointi-infrastruktuuria sähkön ja data siirtoon. Tänä päivänä, kaapelien ohella, konserni neuvoo asiakkaita ja suunnittelee ratkaisuja ja palveluja, jotka maksimoivat heidän hankkeidensa suorituskykyä ja tehokkuutta neljällä pääliiketoiminta-alueella: Rakennus ja toimialueet (mukaan lukien sähkö- ja kaasuyhtiöt, sähköajoneuvot), suurjännite ja projektit (käsittäen merituulipuistot, merenalaiset siirtoyhteydet, maanpäällinen suurjännite), teleliikenne ja data (käsittäen tiedonsiirron, teleliikenneverkot, skaalautuvat palvelinkeskukset, LAN) ja teollisuus ja ratkaisut (mukaan lukien uusiutuva energia, kuljetus, öljy ja kaasu, automaatio, ym.). Yrityksen yhteiskuntavastuu on Nexansin liiketoimintoja ja sisäisiä käytäntöjä ohjaava periaate. Vuonna 2013 Nexans perusti ensimmäisenä kaapelialan tuottajana säätiön tukemaan kestävän kehityksen toimia, jotka lisäävät energian saatavuutta vähäosaisille yhteisöille maailmalla. Konsernin sitoutuminen eettisten, kestävien ja korkealaatuisten kaapelien kehittämiseen ohjaa sen aktiivista osallistumista useisiin johtaviin teollisuusjärjestöihin, mukaan lukien mm. Europacable, NEMA, ICF tai CIGRE. Nexans työllistää lähes 27 000 henkilöä ja sillä on teollisuutta 34 maassa ja kaupallista toimintaa ympäri maailman. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli 6,5 miljardia euroa. Nexans on listattu Euronext Parisiin, osastolle A.

http://www.nexans.com