Lisää energiaa maailmaan Nexans Auroran ansiosta

15.10.2019 Nexans isännöi suurta runkolohkoseremoniaa, joka oli tärkeä vaihe uraauurtavan kaapelinasennusaluksen "Nexans Auroran" rakentamisessa.

Aluksen runkoa ollaan juuri rakentamassa CRIST-telakalla Puolassa. Se tehdään valmiiksi Norjan Ulstein Verft -telakalla, ja toimitus on suunniteltu vuodelle 2021. 
 

Auroran suunnittelu perustuu omilla alueillaan maailman johtaviin toimijoihin kuuluvien Nexansin, Skipsteknisk-tutkimusinstituutin, Ulstein Verftin ja MAATS Techin yhteisiin kokemuksiin. Päämääränä on valmistaa ympäri maailmaa toimiva merikaapelien ja napanuorajärjestelmien asennusalus moninaisiin matalien ja syvien merien tehtäviin. 

Meri- ja maajärjestelmien varatoimitusjohtaja Ragnhild Katteland kertoo: "Tämän uraauurtavan kaapelinlaskualuksen rakentaminen on merkittävä virstanpylväs pitkän tähtäimen strategiassamme tulevaisuuden maailmanlaajuisille energiamarkkinoille. Sen avulla Nexans pystyy ylläpitämään ja laajentamaan asemaansa tärkeänä merikaapelien kokonaisvastuutoimijana. Erityisesti kyky asentaa kaapeleita vieläkin suurempiin syvyyksiin varmistaa maailman energiasaantia ja edistää siirtymistä ympäristöystävälliseen, uusiutuvista lähteistä saatavaan sähköön. Nexans Aurora tulee siinä olemaan tärkeä voimavara." 

Energiaa maailmaan 
Auroran 10.000 tonnin kapasiteetin, jaetun kääntötason sekä maailman johtavan laivasuunnittelun ansiosta se on valmiina monimutkaisiin rakennustehtäviin ankarissa sääoloissa kaikkialla maailmassa. Alus on tärkeä tekijä Nexansin huipputeknisten, lisää energiaa maailmaan toimittavien suurjännitemerikaapelien asennuksessa yhdistämällä merituulipuistoja sähköverkkoon, tukemalla avomerellä toimivien öljy- ja kaasujärjestelmien sähköistämistä ja luomalla maiden välisiä siirtoyhteyksiä. 

Nexans Aurora 500

Yhteyshenkilönne

Angéline Afanoukoe Press relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 04 67
angeline.afanoukoe@nexans.com
Ksenia Kanareva Press relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
Marieme Diop Investor relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com
Aurelia Baudey-Vignaud Investor relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 03 94
aurelia.baudey-vignaud@nexans.com