Nexans on hyväksyttänyt maailmanennätyssyvyyteen asennettavan suurjännitekaapelin sähköyhteyden luomiseksi norjalaisen vuonon poikki

Nexans on hyväksyttänyt 420 kV:n XLPE-sähkökaapelirakenteen käytettäväksi jopa 550 metrin syvyydessä BKK:n uutta sähköyhteyttä varten Fensfjordenin poikki. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia merenalaisten suurjänniteyhteyksien luomiseksi syvemmälle kuin koskaan ennen.

Världsrekord_fi_300La Défense, Pariisi, 22.7.2019 – Nexans, yksi edistyksellisten kaapelijärjestelmien, ratkaisujen ja palvelujen johtavista valmistajista, on saanut valmiiksi viimeisen tyyppitestauksen huipputeknisen 420 kV:n XLPE-merikaapelin asentamiseksi 550 metrin maailmanennätyssyvyyteen.

Norjan Nexansin suorittama kaapelin tyyppitestaus on tärkeä vaihe valmistauduttaessa hankkeeseen, jossa luodaan merenalainen sähköyhteys Bergenin lähellä sijaitsevan Fensfjorden-vuonon poikki, joka on noin 8 km leveä ja enimmillään 526 metriä syvä.

Fensfjordenin hanke on osa laajempaa Norjan suurimpiin kuuluvan sähköyhtiö BKK Nett AS:n suunnitelmaa Länsi-Norjan sähköverkon vahvistamiseksi. Siihen sisältyy uusi 420 kV:n yhteys välille Modalen–Mongstad, jolla varmistetaan vakaa ja luotettava sähkönsyöttö yli 420.000 asukkaalle, liikeyritykselle ja teollisuuslaitokselle koko alueella. 

Nexansin projektipäällikkö Ivar Rolfstad sanoi: "Meillä on syytä olla ylpeitä siitä, mitä olemme saaneet aikaan. Olemme rikkoneet tekniikan rajoja ja aikaisempia maailmanennätyksiämme!" 

Tämä uusi maailmanennätys seuraa edellistä ennätystä, joka myös oli Nexansin tekemä, jolloin 20 km 420 kV:n XLPE-kaapelia asennettiin 390 metrin syvyyteen Hjeltefjordenin vuonoon Norjassa.

Nexans on kehittänyt ja valmistanut Fensfjordenin kaapelin Nexansin Haldenin tehtaalla Norjassa. Nexansin oma kaapelinlaskualus, C/S Nexans Skagerrak, suorittaa asennuksen vuonon pohjalle myöhemmin vuonna 2019. 

Lue lisää

Yhteyshenkilönne

Ksenia Kanareva Press relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
Angéline Afanoukoe Press relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 04 67
angeline.afanoukoe@nexans.com

Nexans yhtiönä

Nexans elävöittää energiaa laajalla valikoimalla edistyksellisiä kaapelointijärjestelmiä, ratkaisuja ja innovatiivisia palveluja. Yli 120 vuoden ajan Nexans on toimittanut asiakkaille huippuluokan kaapelointi-infrastruktuuria sähkön ja data siirtoon. Tänä päivänä, kaapelien ohella, konserni neuvoo asiakkaita ja suunnittelee ratkaisuja ja palveluja, jotka maksimoivat heidän hankkeidensa suorituskykyä ja tehokkuutta neljällä pääliiketoiminta-alueella: Rakennus ja toimialueet (mukaan lukien sähkö- ja kaasuyhtiöt, sähköajoneuvot), suurjännite ja projektit (käsittäen merituulipuistot, merenalaiset siirtoyhteydet, maanpäällinen suurjännite), teleliikenne ja data (käsittäen tiedonsiirron, teleliikenneverkot, skaalautuvat palvelinkeskukset, LAN) ja teollisuus ja ratkaisut (mukaan lukien uusiutuva energia, kuljetus, öljy ja kaasu, automaatio, ym.). Yrityksen yhteiskuntavastuu on Nexansin liiketoimintoja ja sisäisiä käytäntöjä ohjaava periaate. Vuonna 2013 Nexans perusti ensimmäisenä kaapelialan tuottajana säätiön tukemaan kestävän kehityksen toimia, jotka lisäävät energian saatavuutta vähäosaisille yhteisöille maailmalla. Konsernin sitoutuminen eettisten, kestävien ja korkealaatuisten kaapelien kehittämiseen ohjaa sen aktiivista osallistumista useisiin johtaviin teollisuusjärjestöihin, mukaan lukien mm. Europacable, NEMA, ICF tai CIGRE. Nexans työllistää lähes 27 000 henkilöä ja sillä on teollisuutta 34 maassa ja kaupallista toimintaa ympäri maailman. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli 6,5 miljardia euroa. Nexans on listattu Euronext Parisiin, osastolle A.

http://www.nexans.com