Nexans ja Emtelle toimittavat yhdessä valokuituratkaisuja ruotsin valtion raidehankkeisiin

  • Nexans on tehnyt Ruotsin liikenneviraston Trafikverketin kanssa sopimuksen valokaapelien toimittamisesta Ruotsin uudistaessa raideverkoston valokuitujärjestelmiä.
  • Projektiin liittyen Emtelle Technologies toimittaa mikrokanavia ja mikrokanavanippuja.

Trafikverket_300La Défense, Pariisi,11.12 .2018 – Nexans, yksi maailman johtavista edistyksellisten kaapelointi- ja liitettävyysratkaisujen valmistajista, on saanut Ruotsin liikennevirastolta 65 miljoonan euron sopimuksen valokuituratkaisujen toimittamisesta. Nexansin kaapelointiratkaisuja ja Emtellen toimittamia mikrokanavia ja mikrokanavanippuja käytetään raidehankkeissa Ruotsin valtion jatkaessa FTTX-verkkojen kehittämistä kautta maan.

Tämän päivän raideinfrastruktuurit ovat huippunopeiden ja skaalattavien viestintäverkkojen varassa. Euroopan rautatieliikenteen hallintajärjestelmään (ERTMS) kuuluvana osana nämä verkot siirtävät dataa etäkohteiden ja ohjauskeskusten välillä mahdollistaen liikenteen valvontaa ja optimointia sekä parantaen käyttäjäturvallisuutta. Lisäksi Ruotsin valtateiden ja rautateiden tietoliikenneverkko toimii runkolinjakapasiteetin pohjana tarjoten lisää tiedonsiirtokapasiteettia paikallisille tietoliikenneoperaattoreille. Nexans ja Emtelle toimittavat Trafikverketille täydellisen ja nykyisten raideverkkojen kanssa täysin yhteensopivan valokuituratkaisun, joka täyttää myös asiakkaan tiukat vaatimukset koskien valokaapelien puhallusta mikrokanaviin.

"Nexans osallistuu mielihyvin Ruotsin raideverkoston uudistamiseen kuituratkaisujen innovatiivisella valikoimalla, joka pohjautuu paikalliseen valmistukseen", sanoi Pohjoismaiden tietoliikenteen myyntijohtaja Christer Larsson Nexansilta. "Ja koska Ruotsin raidemarkkinat ovat valtavan FTTX-laajentumisen kourissa, yhdistämme voimat Emtellen kanssa auttaaksemme ruotsalaisia verkko-operaattoreita kattamaan suuria maa-alueita nopeasti ja kustannustehokkaasti huippuluokan ratkaisuillamme."
Nexansin ja Emtellen tuotteiden toimitukset Trafikverketille alkavat alkuvuonna 2019 ja päättyvät vuoteen 2029 mennessä. Valokaapeliratkaisut valmistetaan Ruotsin Nexansin Grimsåsin tehtaalla, kun taas Emtelle toimittaa mikrokanavat ja mikrokanavaniput.
"Yhdessä toimimalla Nexans ja Emtelle ovat pystyneet tarjoamaan täysin yhteensopivan ratkaisun Trafikverketin rautatieverkostolle Ruotsissa", sanoi Euroopan liiketoiminnan kehitysjohtaja Colin Kirkpatrick Emtelleltä. "Mikrokanaviemme ja mikrokanavanippujemme upeus on siinä, että ne tehostavat operaattorien kapasiteettia ja lyhentyneen asennusajan ansiosta aiheuttavat vähiten haittaa, ja samalla vähentävät käyttökustannuksia ja optimoivat omistamisen kokonaiskustannuksia."
  

 

Yhteyshenkilönne

Angéline Afanoukoe Press relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 04 67
angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Financial communication
Puhelin +33 (0)1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com
Ksenia Kanareva Press relations
Puhelin  +33 (0)1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
Marieme Diop Financial communication
Puhelin +33 (0)1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com

Nexans yhtiönä

Maailman johtavana edistyksellisten kaapelointi- ja liitettävyysratkaisujen toteuttajana Nexans herättää energian henkiin luokkansa parhaiden tuotteiden laajalla valikoimalla ja innovatiivisilla palveluilla. Yli 120 vuoden ajan yhtiön tunnusmerkkinä olleen innovoinnin avulla Nexans tavoittelee turvallisempaa, älykkäämpää ja tehokkaampaa tulevaisuutta yhdessä asiakkaidensa kanssa. Tänä päivänä Nexans-konserni on sitoutunut helpottamaan energian rakennemuutosta ja tukemaan tiedon eksponentiaalista kasvua antamalla asiakkailleen uusia mahdollisuuksia neljällä pääliiketoiminta-alueella: Rakennus ja toimialueet (mukaan lukien sähkö- ja kaasuyhtiöt, älykkäät verkot, sähköajoneuvot), suurjännite ja projektit (käsittäen merituulipuistot, merenalaiset siirtoyhteydet, maanpäällinen suurjännite), teleliikenne ja data (käsittäen tiedonsiirron, teleliikenneverkot, skaalautuvat palvelinkeskukset, LAN) ja teollisuus ja ratkaisut (mukaan lukien uusiutuva energia, kuljetus, öljy ja kaasu, automaatio, ym.). Yrityksen yhteiskuntavastuu on Nexansin liiketoimintoja ja sisäisiä käytäntöjä ohjaava periaate. Vuonna 2013 Nexans perusti ensimmäisenä kaapelialan tuottajana säätiön tukemaan kestävän kehityksen toimia, jotka lisäävät energian saatavuutta vähäosaisille yhteisöille maailmalla. Konsernin sitoutuminen eettisten, kestävien ja korkealaatuisten kaapelien kehittämiseen ohjaa sen aktiivista osallistumista useisiin johtaviin teollisuusjärjestöihin, mukaan lukien mm. Europacable, The National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) tai CIGRE. Nexans työllistää yli 26 000 henkilöä ja sillä on teollisuutta 34 maassa ja kaupallista toimintaa ympäri maailman. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 6,4 miljardia euroa. Nexans on listattu Euronext Parisiin, osastolle A. Lisätietoa löytyy sivustolta:

www.nexans.com

Tietoja Emtellestä

Emtelle, jonka pääkonttori sijaitsee Skotlannin Hawickissa, on yksi maailman johtavista puhallettavien kuitu- ja kanavaratkaisujen valmistajista aloitettuaan toimintansa 1980. 35 toimintavuotensa aikana Emtelle on auttanut kaikkia tärkeimpiä toimijoita FTTH-tekniikan tuomisessa markkinoille ympäri maailman. Yhtiön painopiste on asiakkaiden vaatimusten kuuntelemisessa ja innovatiivisten ja ainutlaatuisten tuotteiden suunnittelussa, jotta ne vastaavat asiakasprojektien tarpeita. Samalla se on keskittynyt luomaan parasta lisäarvoa, vähentämään projektien kokonaiskustannuksia ja minimoimaan asennusaikaa ja -haittaa. Emtellen viimeisin yli 30 miljoonan euron investointi eurooppalaisiin tehtaisiinsa tukee tätä sitoutumista. Emtellen maailmalaajuisen markkinakattavuuden ansiosta sillä on palvelua lähes 100 maassa, mukaan lukien toiminnot Britanniassa, Skandinaviassa ja nyt myös Saksassa sekä myyntitoimistot Alankomaissa, Ruotsissa, Itä-Euroopassa, Australiassa ja Malesiassa. Emtellen työlleen omistautunut henkilöstö pystyy tarjoamaan asiakastukea kentälle sijaintipaikasta riippumatta. Emtellen myynti- ja tekniikkatiimit työskentelevät yhdessä ympäri maailman tarjotakseen parasta osaamista kaikkiin toimintoihinsa, asiakaspalvelu mukaan lukien, ja pysyäkseen valokuitu- ja kanavaverkkojen johdossa hyödyntämällä yhtiön tuotantokapasiteettia mahdollisimman hyvien ratkaisujen kehittämisessä. Lisätietoja Emtellestä saat osoitteesta:

http://www.emtelle.com/