Nexans yhdistää Brasilian Kameruniin ensimmäisessä mannertenvälisessä valokuituhankkeessaan (SAIL)

• Nexans on saavuttanut ison virstanpylvään saamalla menestyksellisesti valmiiksi 6.000 km:n pituisen ja toisen sukupolven toistimin varustetun merenalaisen valokaapeliyhteyden Etelä-Atlantin yli.

• Uusi yhteys vastaa nopean laajakaistan kasvavaan tarpeeseen Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. 

Nexans Connects Brazil to Cameroon in Its First Ever Intercontinental Fiber Optic Project (SAIL) La Défense, Pariisi, 17.9.2018 – Latenssia, pienoista ajallista viivettä pidetään digitaalisen talouden vihollisena datavirran kulkiessa tuhansia kilometrejä eri mantereilla olevien tietokoneiden välillä. Jopa vain muutamien millisekuntien viive liikeyritysten rahoitustapahtumissa voi olla merkityksellinen voiton ja tappion kannalta. Nexans on valmistanut ja onnistuneesti testannut merenalaisia valokaapeleita 6.000 km:n matkalla Kamerunin ja Brasilian välisessä Etelä-Atlantin yhteyshankkeessa (SAIL), jolla Afrikka ja Etelä-Amerikka saavat nopeamman ja vakaamman Internet-yhteyden.
Digitaalista taloutta Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan
Latenssi on kovasti turhauttanut Afrikan IT-yrityksiä, koska heidän Amerikan tietoliikenteensä on pitänyt kiertää pitkää reittiä Länsi-Euroopan kautta. SAIL-hankkeen tarkoituksena on saada tähän muutos kehittämällä uusi, suora ja pienen latenssin yhteys Etelä-Atlantin yli.
Kamerunin kansallisen laajakaistaverkon (NBNII) kehittämisen II-vaiheena SAIL-hanke mahdollistaa siirtoyhteyden Kamerunista Brasiliaan. Nexans on ollut tärkeässä roolissa tässä hankkeessa valmistamalla toisen sukupolven toistinteknologiaan perustuvia valokaapeleita 6.000 km:n pituiselle siirtoyhteydelle. Yhteys koostuu neljästä kuituparista, joissa kunkin kaistaleveys on 100 gigabittiä/s.
Aiemmin tänä vuonna asiakkaan edustajat Huawei Marine Networksista ja loppuasiakkaat Camtel ja China Unicom olivat läsnä, kun 2-vaiheen lopullinen järjestelmän hyväksymistesti (SAT) suoritettiin onnistuneesti Nexansin Norjan tehtaalla Rognanissa.
"Olemme hyvin tyytyväisiä Nexansin toimintaan SAIL-kaapelin valmistamis- ja integrointityössä, ja odotamme kovasti yhteistyötä Nexansin kanssa lähitulevaisuudessa", sanoi projektijohtaja Kevin Zhang Huawei Marine Networksilta.

"Nexansin ensimmäisen Atlantin ylittävän kaapelin valmistaminen on jatkuvan kehitysohjelmamme merkittävä virstanpylväs, joka antaa lisäarvoa asiakkaillemme ja joka on ammattitaitoisen ja kokeneen tiimimme ja tehokkaasti toimivien kumppanuuksien lopputulos", sanoi meritietoliikenne- ja erikoiskaapelien varatoimitusjohtaja Krister Granlie Nexansilta. "Toimimme tiiviisti Huawei Marine Networksin kanssa integroidaksemme optiset toistimet kaapeleihin. Toimittamalla tämän hankkeen ajallaan ja korkeimpien laatustandardien mukaisesti olemme vahvistaneet asemaamme toistimin varustettujen kaapelijärjestelmien markkinoilla."
SAIL-hanke pohjautuu Nexansin yhteistyöhön Huawei Marine Networksin kanssa I-vaiheen puitteissa eli Nigerian ja Kamerunin välisessä kaapelijärjestelmässä, joka toimitettiin Camtelille ja China Unicomille vuonna 2015. Nexansin ensimmäinen Atlantin ylittävä kaapeli kruunaa vuosikymmenen tiiviin kumppanuuden Huawei Marine Networksin ja Nexansin välillä.
Merenalaiset valokaapelit valmistettiin ja testattiin Nexansin Norjan tehtaalla Rognanissa.
Brasilian ja Kamerunin merenalainen valokaapeliyhteys tulee käyttöön vuoden 2018 kolmannen neljänneksen lopulla.

Aiheeseen liittyvät dokumentit

Yhteyshenkilönne

Angéline Afanoukoe Press relations
Puhelin +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Puhelin +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com
Ksenia Kanareva Press relations
Puhelin Tel: +33 (0) 1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
Marième Diop Financial Communication
Puhelin +33 1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com

Nexans tietoutta

Nexans tuo eloa energiaan kaapelien ja kaapelointiratkaisujen laajalla valikoimalla lisäten asiakkaidemme toimintakykyä ympäri maailman. Nexans-tiimit ovat sitoutuneet kumppanuuteen, joka tukee asiakkaita neljällä pääliiketoiminta-alueella: sähkönsiirto ja jakelu (merellä ja maalla), energiaresurssit (öljy ja kaasu, kaivokset ja uusiutuva energia), kuljetus (maantie, rautatie, ilmailu, merenkulku) ja rakentaminen (kaupallinen, asunnot ja datakeskukset). Nexansin strategia perustuu tuotteiden, ratkaisujen ja palvelujen jatkuvaan innovointiin, työntekijöiden kehitykseen, asiakaskoulutukseen sekä turvallisten ja vähän ympäristöön vaikuttavien teollisuusprosessien käyttöönottoon. Vuonna 2013 Nexans perusti ensimmäisenä kaapelialan toimijana säätiön käynnistämään kestävän kehityksen toimia, jotka parantavat energian saatavuutta vähäosaisille yhteisöille ympäri maailman. Meillä on teollisuutta 40 maassa ja kaupallista toimintaa ympäri maailman, työllistämme lähes 26.000 ihmistä ja liikevaihtomme oli 5,8 miljardia euroa vuonna 2016. Nexans on listattu NYSE Euronext Parisiin, osastolle A.

www.nexans.fi