Nexansilla viimeinen merikaapelitoimitus Belle Islen salmen HVDC-sähkönsiirtoyhteyteen Kanadaan

Nexans on saanut valmiiksi Itä-Kanadan Lower Churchill -projektiin kuuluvan Belle Islen salmen siirtoyhteystoimitukset.

Kuusi vuotta kestänyt hanke 350 kV:n sähkönsiirtoyhteyden luomiseksi Belle Islen salmen poikki on valmistunut varakaapelitoimituksen myötä.

La Défense, Pariisi, 14.5.2018 – Nexans on saanut valmiiksi 6-vuotisen hankkeen, joka käsittää noin 100 km:n mittaisen suurjännitteisen tasavirtamerikaapelin (HVDC) ja lisävarusteiden suunnittelun, toimittamisen ja asennuksen Nalcor Energylle Belle Islen salmen ylitykseen Kanadan Newfoundlandin ja Labradorin välille. Labradorin ja Newfoundlandin saaren toisiinsa yhdistävä hanke tuli valmiiksi Nexansin toimitettua viimeisen 2,3 km pitkän varakaapelin.

Insinööritaidon ja asennuksen mestariteos
Nexans Makes Final Cable Delivery to Canada’s Strait of Belle Isle Subsea HVDC Power LinkHankkeeseen käytetyt 350 kV:n HVDC-kaapelit perustuvat Nexansin hyväksi koettuun massakyllästettyyn rakenteeseen. Siihen kuuluu kolme valokuidulla varustettua merikaapelia ja lisäksi maakaapeleita, joita käytetään maayhteyksiin salmen molemmin puolin. Lisävarusteisiin kuuluvat jatkokset, varaosat ja päätteet. Merikaapelit asennettiin jopa 110 metrin syvyyteen Nexansin omalla kaapelinlaskualuksella C/S Nexans Skagerrakilla.

Nexansin Belle Isle -hankkeen projektipäällikkö Peggy Aasheim sanoi: "Belle Islen salmen projekti oli suuri hanke, joka edellytti työntekijöiltämme suurta ammattitaitoa monelta eri alalta ja erityisesti meri- ja maa-asennuksista. Yksi suurimmista haasteistamme tällä kaukaisella alueella oli merijää sekä tiheä sumu ja kylmä sää. On Nexansin insinööritaidon ja asennuskyvyn ansiota, että hanke saatiin valmiiksi turvallisesti ja onnistuneesti."

Varakaapelia pidetään kelalla Corner Brookin rannalla Newfoundlandin saaren länsirannikolla.

Belle Islen salmen merikaapeli on tärkeä osa koko Lower Churchill -projektia, johon kuuluu 824 MW:n vesivoimalan rakentaminen ja yli 1 600 km sähkönsiirtolinjoja provinssiin.

350 kV:n HVDC-kaapelit valmisti Nippon High Voltage Cable Corporation (NVC), joka on Nexansin Tokiossa sijaitseva tehdas. 

Aiheeseen liittyvät dokumentit

Yhteyshenkilönne

Angéline Afanoukoe Press relations
Puhelin +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Financial Communication
Puhelin +33 1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com
Ksenia Kanareva Press relations
Puhelin Tel: +33 (0) 1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
Marième Diop Financial Communication
Puhelin +33 1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com

Nexans tietoutta

Nexans tuo eloa energiaan kaapelien ja kaapelointiratkaisujen laajalla valikoimalla lisäten asiakkaidemme toimintakykyä ympäri maailman. Nexans-tiimit ovat sitoutuneet kumppanuuteen, joka tukee asiakkaita neljällä pääliiketoiminta-alueella: sähkönsiirto ja jakelu (merellä ja maalla), energiaresurssit (öljy ja kaasu, kaivokset ja uusiutuva energia), kuljetus (maantie, rautatie, ilmailu, merenkulku) ja rakentaminen (kaupallinen, asunnot ja datakeskukset). Nexansin strategia perustuu tuotteiden, ratkaisujen ja palvelujen jatkuvaan innovointiin, työntekijöiden kehitykseen, asiakaskoulutukseen sekä turvallisten ja vähän ympäristöön vaikuttavien teollisuusprosessien käyttöönottoon. Vuonna 2013 Nexans perusti ensimmäisenä kaapelialan toimijana säätiön käynnistämään kestävän kehityksen toimia, jotka parantavat energian saatavuutta vähäosaisille yhteisöille ympäri maailman. Meillä on teollisuutta 40 maassa ja kaupallista toimintaa ympäri maailman, työllistämme lähes 26.000 ihmistä ja liikevaihtomme oli 5,8 miljardia euroa vuonna 2016. Nexans on listattu NYSE Euronext Parisiin, osastolle A.

www.nexans.fi