Nexans Foundation

Nexansin jatkuva kansainvälinen kasvu on luonnollisesti saanut konsernin muodostamaan globaalimman viitekehyksen yhtiön arvojen toteuttamiseen tukemalla yhteiskunta- ja hyväntekeväisyyshankkeita. Nexans Foundation -säätiön muodostaminen alkuvuonna 2013 oli luontainen osoitus tästä panostuksesta, ja sen avulla pystymme koordinoimaan työntekijöidemme monia toimenpiteitä ja aloitteita niillä alueilla ja niissä maissa, joissa konserni toimii, ja antamaan heille yhden ainoan muut asiat ohittavan tavoitteen – vähäosaisten yhteisöjen energiansaannin edistäminen maailmalla. Tällä ihmisystävällisellä lupauksella vastataan isoon haasteeseen.

Energiaa on pakko saada

Nykyään yli 1,3 miljardilla ihmisellä ei ole energiaa saatavilla, ja vähintään 2,7 miljardilta puuttuu mahdollisuus puhtaaseen ruoanvalmistukseen.Yli 95 % heistä asuu Saharan eteläpuolisessa Afrikassa tai kehittyvässä Aasiassa.On arvioitu, että 1 miljardilla ihmiselläei edelleenkään ole energiaa saatavilla vuoteen 2030 mennessä eivätkä mahdollisuudet puhtaaseen ruoanvalmistukseen ole kohentuneet lainkaan siihen mennessä.

Säätiönsä kautta Nexans on todella päättänyt sitoutua parantamaan sähkön saatavuutta vähäosaisille yhteisöille maailmalla asettamalla etusijan ruohonjuuritason järjestöille ja kestävän kehityksen ratkaisuille.

Käynnistettyään ensimmäisen projektin huhtikuussa 2013 säätiön valintatoimikunta ja hallitus päätti sponsoroida 10 hanketta Togon, Burkina Fason, Malin, Marokon, Laosin, Madagaskarin ja Kamerunin kylissä, kouluissa ja koulutuskeskuksissa. Säätiö tukee myös hanketta, jolla pyritään parantamaan epävarmaa energiansaantia Isèren seudulla Itä-Ranskassa. Lisäksi Filippiineillä riehuneen Haiyan-taifuunin jälkeen Nexans Foundationin hallitus päätti antaa erityisavustuksen 'Sähköasentajat ilman rajoja' kansalaisjärjestölle kylän rakentamiseksi noin 2.000 ihmiselle.

Versailles'n palatsi

Yrityssäätiönsä kautta Nexans on myös päättänyt jatkaa kumppanuutta Versailles'n palatsin kanssa.Tämä sitoutuminen heijastaa konsernin halukkuutta pysyä uskollisena vuosien varrella rakentuneeseen kumppanuuteen pitääkseen elossa luovuutta ja taiteellista loistoa, mitä Versailles on edustanut vuosisatojen ajan.