Red Eléctrica de España ja Nexans ovat solmineet noin 50 miljoonan euron arvoisen kokonaisvastuusopimuksen yhteyskaapelin valmistamisesta ja asentamisesta Mallorcan ja Menorcan välille

 

Sopimus tehtiin ja hyväksyttiin vain 20 päivää sen jälkeen, kun Espanjan hallitus antoi rakentamisluvan Red Eléctricalle ja julisti sen julkiseksi sähköhankkeeksi. Lisäksi Menorcan erityinen ylläpitosuunnitelma hyötyy erikoisnosturista, joka mahdollistaa ympärivuorokautisen työskentelyn suurjänniteverkon parissa.

Majorca-Menorca La Défense, Pariisi, 21.11.2018 – Red Eléctrica de España ja Nexans ovat solmineet noin 50 miljoonan euron sopimuksen sähkökaapelin valmistamisesta ja asentamisesta Espanjaan kuuluvien Mallorcan ja Menorcan saarten välille. Sopimus allekirjoitettiin vain 20 päivää sen jälkeen, kun Espanjan hallitus myönsi luvan ja julisti sen julkiseksi sähköhankkeeksi. Yhteyskaapelin on määrä olla käyttövalmiina vuonna 2020.
Red Eléctrican kuljetussektorin johtaja Eva Pagán sanoi: "Olemme keventäneet kaikkia tarvittavia menettelyjä lyhentääksemme määräaikoja mahdollisimman paljon ja saadaksemme uuden kaapelin toimintaan nopeimmassa aikataulussa tarjouksen monimutkaisuus huomioon ottaen. Tässä mielessä ja jo ennen hallituksen hyväksyntää olimme työskennelleet kuukausia päästäksemme eteenpäin kaikissa edeltävissä ja tärkeissä vaiheissa tarjouksen toteuttamiseksi."
Kaapelointi- ja liitettävyysratkaisujen maailmanlaajuisena asiantuntijana Nexans on turvannut kokonaisvastuuhankkeen, joka kattaa saarten välisen sähköyhteyden valmistuksen, suunnittelun, toimituksen, asennuksen ja testauksen.
"Olemme innoissamme voidessamme tuoda Red Eléctricalle asiantuntemustamme Nexansin pitkäaikaisten siirtoyhteyskokemusten pohjalta, mukaan lukien hiljattain valmistunut Norjan ja Saksan välinen NordLink-projekti tai Montenegron ja Italian välinen MonIta-projekti", kommentoi meri- ja maajärjestelmien varatoimitusjohtaja Ragnhild Katteland Nexansilta. "Toimittamalla siirtoyhteyden Mallorcan ja Menorcan välille Nexans luo sähkön toimitusvarmuutta parantaen uusiutuvien energialähteiden integrointia ja lisäten tehokkuutta molemmilla saarilla."

Mallorcan ja Menorcan yhdistävät uudet 132 kV:n maa- ja merikaapelit tulevat olemaan pituudeltaan 68 kilometriä. Merenpohjaan laskettava merikaapeli on syvimmillään 81 metrissä. Mallorcan ja Menorcan välinen siirtoyhteyshanke, joka kokonaisinvestoinniltaan on 84 miljoonaa euroa, vahvistaa sähkönsyötön varmuutta ja laatua molemmilla saarilla ja mahdollistaa uusiutuvan energian paremman integroinnin turvallisesti järjestelmään sekä toisiinsa yhdistettyjen järjestelmien paremman tehokkuuden.
Merikaapeli valmistetaan Nexansin Haldenin tehtaalla Norjassa, ja maakaapelin valmistaa Nexans Benelux Charleroi'ssa Belgiassa. Norjan Nexansin erikoistehdas Rognanissa toimittaa valokuituelementin. Yhteyskaapeli asennetaan C/S Nexans Skagerrak -kaapelinlaskualuksen avulla.

Erityisen ylläpitosuunnitelman tukeminen
Lisäksi erillisellä mutta asiaan liittyvällä sopimuksella Red Eléctrica de España on vahvistanut erityisen ylläpitosuunnitelman yhdessä Espanjan ympäristöministeriön, Baleaarien hallituksen ja Menorcan saarihallinnon kanssa suomalla lisää teknisiä ja henkilöresursseja. Esimerkkinä suurjänniteverkon rakentamiseen tarkoitettu erikoisnosturi, joka on suunniteltu maastoon soveltuvaksi ja joka pystyy toimimaan 24/7.
Se antaa lisätukea ja entisestään lyhentää vasteaikoja odottamattomien ja ennakoimattomien tapahtumien varalta, kuten lokakuun 28. päivä sattunut vesitornado, joka iski saarelle pohjoisesta etelään.

Koska saaren siirtoverkkoa ei ole valmisteltu tai suunniteltu varageneraattoreiden suoraa asennusta varten tällaisten tapausten varalta, Red Eléctrica jatkaa toimenpiteitä sähkönsyötön varmistamiseksi saarella. Esimerkiksi vaihtamalla materiaaleja ja korjaamalla verkon infrastruktuuria.

Erityinen ylläpitosuunnitelma otettiin käyttöön 2018 ja se sisältää kaiken tarvittavan työvoiman ja tekniset resurssit Menorcan sähkönsiirtoverkon syöttövarmuuden ja luotettavuuden vahvistamiseksi sekä sähkön palautusaikojen lyhentämiseksi tarpeen vaatiessa.

Contacts:
Press Investor relations
Angéline Afanoukoe
Tel: +33 (0)1 78 15 04 67
angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon
Tel: +33 (0)1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com
 
Ksenia Kanareva
Tel: +33 (0)1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
  Marieme Diop
Tel: +33 (0)1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com

Nexans yhtiönä

Maailman johtavana edistyksellisten kaapelointi- ja liitettävyysratkaisujen toteuttajana Nexans herättää energian henkiin luokkansa parhaiden tuotteiden laajalla valikoimalla ja innovatiivisilla palveluilla. Yli 120 vuoden ajan yhtiön tunnusmerkkinä olleen innovoinnin avulla Nexans tavoittelee turvallisempaa, älykkäämpää ja tehokkaampaa tulevaisuutta yhdessä asiakkaidensa kanssa. Tänä päivänä Nexans-konserni on sitoutunut helpottamaan energian rakennemuutosta ja tukemaan tiedon eksponentiaalista kasvua antamalla asiakkailleen uusia mahdollisuuksia neljällä pääliiketoiminta-alueella: Rakennus ja toimialueet (mukaan lukien sähkö- ja kaasuyhtiöt, älykkäät verkot, sähköajoneuvot), suurjännite ja projektit (käsittäen merituulipuistot, merenalaiset siirtoyhteydet, maanpäällinen suurjännite), teleliikenne ja data (käsittäen tiedonsiirron, teleliikenneverkot, skaalautuvat palvelinkeskukset, LAN) ja teollisuus ja ratkaisut (mukaan lukien uusiutuva energia, kuljetus, öljy ja kaasu, automaatio, ym.). Yrityksen yhteiskuntavastuu on Nexansin liiketoimintoja ja sisäisiä käytäntöjä ohjaava periaate. Vuonna 2013 Nexans perusti ensimmäisenä kaapelialan tuottajana säätiön tukemaan kestävän kehityksen toimia, jotka lisäävät energian saatavuutta vähäosaisille yhteisöille maailmalla. Konsernin sitoutuminen eettisten, kestävien ja korkealaatuisten kaapelien kehittämiseen ohjaa sen aktiivista osallistumista useisiin johtaviin teollisuusjärjestöihin, mukaan lukien mm. Europacable, The National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) tai CIGRE. Nexans työllistää yli 26 000 henkilöä ja sillä on teollisuutta 34 maassa ja kaupallista toimintaa ympäri maailman. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 6,4 miljardia euroa. Nexans on listattu Euronext Parisiin, osastolle A.

http://www.nexans.com