Nexansin NEWSENSE®-mikrokaapelit avaavat uusia mahdollisuuksia kirurgiaan

Nexans on kehittänyt uuden mikrosuulakepuristusprosessin, jolla saadaan aikaan erittäin ohutta eristevaippaa, mikä mahdollistaa läpimitaltaan alle 0,1 mm:n mini-invasiivisten lääketieteellisten kaapelien valmistamisen.

La Défense, Pariisi, 11.4.2018 – Moderni lääketiede pyrkii jatkuvasti kehittämään mini-invasiivisia kirurgisia ja diagnostisia menetelmiä. Tästä aiheutuu lääketieteellisten laitteiden valmistajille suuria haasteita, kun he yrittävät pienentää komponentteja entisestään. Elintärkeiden sähkövirta- ja datayhteyksien järjestäminen näihin miniatyyrilaitteisiin pakottaa kehittämään uuden sukupolven mikrokaapeleita, joiden läpimitta on vain 0,1 mm tai sitäkin vähemmän. Tänä päivänä tilanne on muuttumassa, kun Nexans tuo markkinoille NEWSENSE®-mikrokaapelisarjan, jonka eristevaippa on vain 15 mikronia paksu.

Silmälle näkymättömien kaapelien suunnittelu
Samalla kun lääketieteellisten mikrokaapelien täytyy varmistaa lääketieteellisten sovellusten toiminta, luotettavuus ja turvallisuus, myös niiden koko on tärkeä tekijä vähennettäessä invasiivisten toimenpiteiden vaikutuksia. Eristevaipan paksuus on yksi tärkeimmistä kaapelien pienentämistä rajoittavista tekijöistä. Tähän mennessä "normaalilla" suulakepuristusprosessilla emme päässeet alle 30 mikronin paksuuteen – eli 0,0030 millimetriin. Vaikka tässä kokoluokassa eriste on vain hieman ohuinta ihmishiusta ohuempi (75–125 mikronia), se veisi yhä noin 84 % läpimitaltaan 0,1 mm:n kaapelin kokonaispoikkipinnasta.

Nexans’ NEWSENSE® Microcables Open Up New Dimensions In Invasive Surgery


Uudella suulakepuristusprosessilla Nexans pystyi ohentamaan uusien NEWSENSE®-kaapelien eristevaippaa 15 mikronin paksuuteen. Se mahdollistaa läpimitaltaan pienempien kaapelien valmistamisen, mikä tarjoaa monenlaisia etuja invasiiviselle kirurgialle. Johdot on helpompi työntää katetrien sisään esimerkiksi silloin, kun käytetään sydän- ja verisuonifysiologian ja neurologian transkatetrimenetelmiä. Ne ovat myös potilaille vähemmän traumaattisia käytettäessä kehoon suoraan asetettavia laitteita kuten sydämentahdistimia.


Uuden malliston lisäetuna on mahdollisuus sisällyttää useampia kaapeleita samankokoiseen poikkipintaan toimintojen lisäämiseksi. Suulakepuristetun kaapelin pinta on myös sileä, säännöllinen ja esteettinen samalla kun se on helposti kuorittava päättämistä varten.


Yksi ensimmäisistä NEWSENSE®-malleista on uusi tilaa säästävä kaapeli transkatetrisovelluksiin. Tässä mallissa käytetään kahta eristettyä, parikaapeliksi kierrettyä AWG52-johdinta (kuparin läpimitta 20 mikronia). Suojaus ulkoisia sähkömagneettisia häiriöitä vastaan on tehty läpimitaltaan 15 mikronin johtimilla, jotka ovat hopeapäällystettyä kupariseosta. Kaapelin ulkopinnalla on biologisesti yhteensopiva, pienikitkainen suulakepuristettu fluoripolymeerivaippa, jonka lopullinen ulkoläpimitta on 0,14 mm.


"Lääketieteellisten kaapelien markkinat kasvavat noin 5–10 % vuosittain, ja uusien mikrokaapelien kehittämisellä Nexans pystyy vahvistamaan jo ennestään vahvaa asemaansa ja avaamaan uusia, jännittäviä mahdollisuuksia uusille sovelluksille", sanoi Nexansin lääkintäosaston tuotepäällikkö Thierry Malvache. "Tämä hanke on todellakin vienyt suulakepuristustekniikan mahdollisuuksia eteenpäin, ja sen onnistuminen on lääketieteellisiä kaapeleita valmistavan tehtaamme ja Nexansin Lyonissa sijaitsevan tutkimuskeskuksen välisen tiiviin yhteistyön ansiota." 

 

NEWSENSE®-mikrokaapeleita valmistetaan muiden lääketieteellisten kaapelien ohella Nexansin erikoistehtaassa Ranskan Draveilissa.

Aiheeseen liittyvät dokumentit

Yhteyshenkilönne

Angéline Afanoukoe Press relations
Puhelin +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Financial Communication
Puhelin +33 1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com
Ksenia Kanareva Press relations
Puhelin Tel: +33 (0) 1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
Marième Diop Financial Communication
Puhelin +33 1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com

Nexans tietoutta

Nexans tuo eloa energiaan kaapelien ja kaapelointiratkaisujen laajalla valikoimalla lisäten asiakkaidemme toimintakykyä ympäri maailman. Nexans-tiimit ovat sitoutuneet kumppanuuteen, joka tukee asiakkaita neljällä pääliiketoiminta-alueella: sähkönsiirto ja jakelu (merellä ja maalla), energiaresurssit (öljy ja kaasu, kaivokset ja uusiutuva energia), kuljetus (maantie, rautatie, ilmailu, merenkulku) ja rakentaminen (kaupallinen, asunnot ja datakeskukset). Nexansin strategia perustuu tuotteiden, ratkaisujen ja palvelujen jatkuvaan innovointiin, työntekijöiden kehitykseen, asiakaskoulutukseen sekä turvallisten ja vähän ympäristöön vaikuttavien teollisuusprosessien käyttöönottoon. Vuonna 2013 Nexans perusti ensimmäisenä kaapelialan toimijana säätiön käynnistämään kestävän kehityksen toimia, jotka parantavat energian saatavuutta vähäosaisille yhteisöille ympäri maailman. Meillä on teollisuutta 40 maassa ja kaupallista toimintaa ympäri maailman, työllistämme lähes 26.000 ihmistä ja liikevaihtomme oli 5,8 miljardia euroa vuonna 2016. Nexans on listattu NYSE Euronext Parisiin, osastolle A.

www.nexans.fi