Beatrice-merituulipuisto: Viimeinen osuus Nexansin sähkönsiirtokaapelista matkalla Skotlantiin

Sähkön tuontihanke maihin Skotlannin suurimmasta merituulipuistosta on saavuttanut kaksi tärkeää virstanpylvästä: ensimmäisen 400 kV:n maakaapeliyhteyden onnistunut testaus paikan päällä ja Nexansin tehdas Norjassa lastasi viimeisen osuuden sähkönsiirtokaapelista Skagerrak-kaapelinlaskualukseen.

Beatrice Offshore Wind Farm: Final Section of Nexans Power Export Cable Sails To ScotlandLa Défense, Pariisi, 5.4.2018 – Nexans on saavuttanut kaksi tärkeää virstanpylvästä isosta suurjänniteyhteyden rakennusurakastaan Skotlannin 588 MW:n Beatrice-merituulipuistoon. Ensimmäinen kahdesta 400 kV:n maakaapeliyhteydestä ja suurjännitevarusteet on asennettu onnistuneesti ja testattu paikan päällä. Samaan aikaan Nexansin norjalainen tehdas on saanut valmiiksi 220 kV:n merikaapelin valmistuksen ja lastannut viimeisen osuuden konsernin Skagerrak-kaapelinlaskualukseen, jossa se matkaa Pohjanmeren halki Moray Firthiin, missä se asennetaan ja myöhemmin upotetaan merenpohjaan Nexansin ainutlaatuisella Capjet-aurausmenetelmällä.

Meri- ja maakaapelit: Beatrice-merituulipuiston liittäminen Skotlannin sähköverkkoon

Suunnitelman mukaan vuoteen 2019 mennessä täyteen toimintaansa pääsevä Beatrice-merituulipuistohanke on yhteisyritys, johon kuuluvat SSE, Copenhagen Infrastructure Partners ja Red Rock Power Limited, joka on Kiinan SDIC Power Holding Co:n brittiläinen tytäryhtiö. Moray Firthissä sijaitseva Skotlannin suurin tuulipuisto tuottaa riittävästi sähköä noin 450.000 kotitaloudelle yhteensä 84 turbiinilla.

Energian viemiseksi tuulipuistosta sähköverkkoon kaksi merikaapelia kulkee 70 km:n pituista reittiä merenpohjassa ja tulee maihin Portgordonin länsipuolella Morayn rannikolla. Siirtymäjatkos liittää kaapelit maakaapelijärjestelmään, jonka reitti kulkee 20 km:n matkan Blackhillockin sähköasemalle. Sieltä 400 kV:n maakaapelit välittävät sähköä verkkoon.

Nexans voitti kokonaisvastuusopimuksen koko siirtokaapelijärjestelmän kummankin sähköpiirin suunnittelemisesta, valmistamisesta, testaamisesta, toimittamisesta ja asentamisesta. Toimitukseen kuului yhteensä 265 km kaapelia, josta 145 km 220 kV:n merikaapelia, 115 km 220 kV:n ja 5 km 400 kV:n maakaapelia sekä niihin liittyvät suurjännitevarusteet.

Nexans sai valmiiksi ensimmäisen merikaapelin laskun ja aurauksen vuonna 2017 ja yhdisti sen tuotantolauttaan helmikuussa 2018. Maaliskuussa 2018 Nexans asensi 400 kV:n sähköpiirit maalle samoin kuin niiden ulkotiivistepäätteet hyödyntäen asiantuntemustaan päätetöiden horisontaalisesta suorittamisesta ennen niiden liittämistä vertikaalisesti Blackhillockin sähköasemaan."Beatrice-hanke kuvastaa täydellisesti kykyämme toimittaa sähköverkkojen kokonaisvastuuratkaisuja merituulipuistoihin", sanoi meri- ja maajärjestelmien liiketoimintaryhmän varatoimitusjohtaja Vincent Dessale Nexansilta. Vuosien ajan Nexans on helpottanut energian rakennemuutosta Euroopassa ja ympäri maailman, ja olemme ylpeitä voidessamme antaa oman panoksemme Skotlannin suurimman tuulipuiston rakentamiseen."

Merikaapelit Beatrice-merituulipuistoon valmistettiin Norjan Haldenissa ja asennettiin Norjan Nexansin toimesta. Maakaapelit valmisti Nexansin Beneluxin tehdas Charleroi'ssa Belgiassa ja asensi Ranskan Nexans. Suurjännitevarusteet toimitti Sveitsin Nexans.

 

Nexans on yli 15 vuoden ajan ollut tärkeä tekijä tuulipuistoteknologian kehittämisessä. Se oli ensimmäinen kolmiytimisiä 245 kV:n merikaapeleita valmistanut samoin kuin ensimmäinen 420 kV:n merikaapeleita valmistanut yritys. Tähän mennessä Nexansin kaapeleilla on liitetty yli 3.500 MW merituulipuistoenergiaa sähköverkkoihin ympäri maailman.

Aiheeseen liittyvät dokumentit

Yhteyshenkilönne

Angéline Afanoukoe Press relations
Puhelin +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Financial Communication
Puhelin +33 1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com
Ksenia Kanareva Press relations
Puhelin Tel: +33 (0) 1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
Marième Diop Financial Communication
Puhelin +33 1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com

Nexans tietoutta

Nexans tuo eloa energiaan kaapelien ja kaapelointiratkaisujen laajalla valikoimalla lisäten asiakkaidemme toimintakykyä ympäri maailman. Nexans-tiimit ovat sitoutuneet kumppanuuteen, joka tukee asiakkaita neljällä pääliiketoiminta-alueella: sähkönsiirto ja jakelu (merellä ja maalla), energiaresurssit (öljy ja kaasu, kaivokset ja uusiutuva energia), kuljetus (maantie, rautatie, ilmailu, merenkulku) ja rakentaminen (kaupallinen, asunnot ja datakeskukset). Nexansin strategia perustuu tuotteiden, ratkaisujen ja palvelujen jatkuvaan innovointiin, työntekijöiden kehitykseen, asiakaskoulutukseen sekä turvallisten ja vähän ympäristöön vaikuttavien teollisuusprosessien käyttöönottoon. Vuonna 2013 Nexans perusti ensimmäisenä kaapelialan toimijana säätiön käynnistämään kestävän kehityksen toimia, jotka parantavat energian saatavuutta vähäosaisille yhteisöille ympäri maailman. Meillä on teollisuutta 40 maassa ja kaupallista toimintaa ympäri maailman, työllistämme lähes 26.000 ihmistä ja liikevaihtomme oli 5,8 miljardia euroa vuonna 2016. Nexans on listattu NYSE Euronext Parisiin, osastolle A.

www.nexans.fi