Abu Dhabin Nasr II -öljykenttää sähköistetään 3.000 km Nexansin kaapeleilla

  • Ensimmäisen vuonna 2015 solmitun kaapelien toimitussopimuksen jälkeen Nexans valittiin Hyundai Heavy Industriesin eli EPC-urakoitsijan ainoaksi kaapelitoimittajaksi Nasr-öljykentän II-vaiheen rakennusprojektiin Abu Dhabin rannikon edustalle Persianlahdelle.
     
  • Nexans Kukdong toimittaa 3.000 km pien- ja keskijännitekaapeleita, instrumentointikaapeleita ja tietoliikennekaapeleita, mikä vastaa pituudeltaan lähes neljännestä maapallon läpimitasta.
     
  • Projektin innovaatioihin kuuluu kaikkien instrumentointikaapelien palon- ja vesisuihkunkestävyys ja muita huippuratkaisuja öljy- ja kaasuteollisuutta varten.


La Défense, Pariisi, 24.10.2017 – Nasr on suuri öljykenttä noin 130 km luoteeseen Abu Dhabin kaupungista Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. EPC-urakoitsija Hyundai Heavy Industries (HHI) valitsi Nexansin ainoaksi kaapelitoimittajaksi Nasrin öljykentän rakennusprojektin tärkeimpään II-vaiheeseen, jolloin kentän öljyntuotantokapasiteetti lähes kolminkertaistuu 65 000 barreliin päivässä.

Abu Dhabi’s Nasr II Oil Field to be Powered by 3 000 km of Nexans Cables
Nasrin öljykentän rakennusprojektin toiseen osuuteen kuuluu monta porauslauttaa sisältävän suurkompleksin asennus, joka käsittää kaasunkäsittelylautan, öljyn ja kaasun erottelulautan, majoituslautan, apulaitteita, soihtuja ja siltoja. HHI suorittaa kaikki suunnittelu-, hankinta-, rakennus-, asennus- ja käyttöönottotyöt, ja yhtiö valitsi uuden kompleksin sähköistykseen Nexansin kaapelivalikoimasta 250 V – 132 kV sähkökaapelit, instrumentointikaapelit ja tietoliikennekaapelit.

Nexans Kukdong toimittaa yhteensä 3.000 km pien- ja keskijännitekaapeleita sekä instrumentointikaapeleita, mikä vastaa pituudeltaan lähes neljännestä maapallon läpimitasta. Nexansin kaapelit täyttävät täysin asiakkaan spesifikaatiot sekä tiukimmat IEC-, BS- ja NEK-standardit ja niissä on useita innovaatioita, kuten palon- ja vesisuihkunkestävät instrumentointikaapelit, öljynkestävät Foundation Fieldbus-kaapelit sekä lyijyttömällä vaipalla varustetut HYPRON®-kaapelointiratkaisut, joita käytetään pien- ja keskijännitekaapeleissa (250 V – 32 kV) ja instrumentointikaapeleissa.

Syyskuussa 2015 HHI oli jo solminut Nexansin kanssa ensimmäisen kaapelitoimitussopimuksen 132 kV:n XLPE-eristetyn, kolmiytimisen merisähkökaapelin toimittamisesta Nasrin öljykenttäprojektin ensimmäiseen vaiheeseen. Lue lisää Kaapeli valmistetaan Nexansin tehtaalla Norjan Haldenissa, ja toimitetaan Hyundai Heavy Industriesille 2017.

Meille on suuri kunnia, että Hyundai Heavy Industries on valinnut Nexansin ratkaisut ja antanut vastuullemme jälleen kerran kaapelien kokonaistoimitussopimuksen tähän suuren mittaluokan projektiin”, sanoi Nexans Kukdongin toimitusjohtaja Julien Hueber. ”Tämä menestys epäilemättä johtuu tiimimme omistautumisesta ja yhteistyöstä sekä asiakaspalveluun sitoutumisesta.”

Pien- ja keskijännitekaapelit ja instrumentointikaapelit offshore-projektin toiseen vaiheeseen valmistetaan Nexansin Jincheonin tehtaalla Koreassa rakentamisen valmistuessa HHI:n telakalla kesäkuuhun 2018 mennessä.

Aiheeseen liittyvät dokumentit

Yhteyshenkilönne

Angéline Afanoukoe Press relations
Puhelin +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Financial Communication
Puhelin +33 1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com

Nexans tietoutta

Nexans tuo eloa energiaan kaapelien ja kaapelointiratkaisujen laajalla valikoimalla lisäten asiakkaidemme toimintakykyä ympäri maailman. Nexans-tiimit ovat sitoutuneet kumppanuuteen, joka tukee asiakkaita neljällä pääliiketoiminta-alueella: sähkönsiirto ja jakelu (merellä ja maalla), energiaresurssit (öljy ja kaasu, kaivokset ja uusiutuva energia), kuljetus (maantie, rautatie, ilmailu, merenkulku) ja rakentaminen (kaupallinen, asunnot ja datakeskukset). Nexansin strategia perustuu tuotteiden, ratkaisujen ja palvelujen jatkuvaan innovointiin, työntekijöiden kehitykseen, asiakaskoulutukseen sekä turvallisten ja vähän ympäristöön vaikuttavien teollisuusprosessien käyttöönottoon. Vuonna 2013 Nexans perusti ensimmäisenä kaapelialan toimijana säätiön käynnistämään kestävän kehityksen toimia, jotka parantavat energian saatavuutta vähäosaisille yhteisöille ympäri maailman. Meillä on teollisuutta 40 maassa ja kaupallista toimintaa ympäri maailman, työllistämme lähes 26.000 ihmistä ja liikevaihtomme oli 5,8 miljardia euroa vuonna 2016. Nexans on listattu NYSE Euronext Parisiin, osastolle A.

www.nexans.fi