Nexans sähköistää maailman suurimman potaskakaivoksen

Nexans tekee 8-vuotisen sopimuksen toimittaakseen sähkökaapeli- ja tukipalveluja Kanadan Mosaic K3 -potaskakaivokseen.

La Défense, Pariisi, 16.10.2017 – Maailman väkiluvun jatkuvasti kasvaessa potaska eli kaliumkarbonaatti, joka on yksi tärkeimmistä maanviljelylannoitteiden ainesosista, tulee olemaan yhä tärkeämpi tekijä tulevaisuuden maailmassa. Vastatakseen kasvavaan kysyntään maailman johtava viljojen potaska- ja fosfaattiravinteiden valmistaja Mosaic on valinnut Nexansin toimittamaan sähkökaapeleita ja tukipalveluja 1,7 miljardin dollarin laajennusprojektiin, joten yhtiön Kanadassa sijaitsevasta K3-tehdaslaitoksesta tulee maailman suurin potaskakaivos vuoteen 2024 mennessä.  

Nexans to Power the World’s Largest Potash MineMosaic valitsi Nexansin, koska se pystyy toimittamaan korkealuokkaisia ja innovatiivisia kaapeleita, jotka on suunniteltu kestämään pitempään ankarassa kaivosympäristössä. Nexans tarjoaa myös alan johtavaa kaivoskaapelikoulutusta ja teknistä tukea.

Tuemme mielellämme Mosaic K3:n kunnianhimoista kasvuohjelmaa puitesopimuksen mukaisesti, joka vahvistaa Nexansin asemaa johtavana kaivosten ja avolouhosten kaapeliratkaisujen toimittajana”, sanoi Nexansin Amerikan mantereen varatoimitusjohtaja Steven Vermeulen. ”Tämä sopimus pohjautuu yritystemme väliselle 10-vuotiselle asiakassuhteelle ja jakelijakumppanimme vahvalle yhteistyölle, jonka kyky logistiikan hoidossa ja kaapelien hallinnassa täydentää mainiosti verrattomia ja käytännössä hyviksi koettuja teknisiä ratkaisujamme.”

Ensimmäiset vuoden 2018 ensimmäisen kvartaalin aikana toimitettavat kaapelit valmistetaan Nexansin AmerCablen tehtaalla El Doradossa, Arkansasissa. Nexans toimittaa yli 1300 km CSA-sertifioitua kaapelia K3:lle, mukaan lukien liikkuvaan kalustoon tarkoitettu Tiger®-tuotemerkin SHD-GC-sähkönsyöttökaapeli.

Aiheeseen liittyvät dokumentit

Yhteyshenkilönne

Angéline Afanoukoe Press relations
Puhelin +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Financial Communication
Puhelin +33 1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com

Nexans tietoutta

Nexans tuo eloa energiaan kaapelien ja kaapelointiratkaisujen laajalla valikoimalla lisäten asiakkaidemme toimintakykyä ympäri maailman. Nexans-tiimit ovat sitoutuneet kumppanuuteen, joka tukee asiakkaita neljällä pääliiketoiminta-alueella: sähkönsiirto ja jakelu (merellä ja maalla), energiaresurssit (öljy ja kaasu, kaivokset ja uusiutuva energia), kuljetus (maantie, rautatie, ilmailu, merenkulku) ja rakentaminen (kaupallinen, asunnot ja datakeskukset). Nexansin strategia perustuu tuotteiden, ratkaisujen ja palvelujen jatkuvaan innovointiin, työntekijöiden kehitykseen, asiakaskoulutukseen sekä turvallisten ja vähän ympäristöön vaikuttavien teollisuusprosessien käyttöönottoon. Vuonna 2013 Nexans perusti ensimmäisenä kaapelialan toimijana säätiön käynnistämään kestävän kehityksen toimia, jotka parantavat energian saatavuutta vähäosaisille yhteisöille ympäri maailman. Meillä on teollisuutta 40 maassa ja kaupallista toimintaa ympäri maailman, työllistämme lähes 26.000 ihmistä ja liikevaihtomme oli 5,8 miljardia euroa vuonna 2016. Nexans on listattu NYSE Euronext Parisiin, osastolle A.

www.nexans.fi