Nexans tekee uuden maailmanennätyksen vahvistamalla Norjan sähköverkkoa

  • Nexans asentaa merikaapelin Norjaan 526 metrin syvyyteen, mikä rikkoo pisimmän ja syvimmän 420 kV:n XLPE-merikaapelijärjestelmän aikaisemman maailmanennätyksen.
  • Kaapeli on BKK-sähköyhtiön uuden siirtoyhteyden viimeinen rakennusvaihe Länsi-Norjassa, toimittaen sähköä noin 200.000 kotitaloudelle, liikeyritykselle ja teollisuuslaitokselle Bergenin alueella.


Nexans SkagerrakLa Défense, Pariisi, 6.10.2017 – Samalla kun Pohjoismaat ovat edistyksellisimpiä puhtaan sähkön tuotannossa, maiden energiankulutus henkeä kohti on maailman korkeimpia kylmän ilmaston ja harvan asutuksen vuoksi. Vastatakseen kasvaviin sähkötarpeisiin ja lisätäkseen energiantuotantoa BKK Nett AS, joka on yksi Norjan suurimmista sähköyhtiöistä, päätti asentaa Kollsnes–Mongstad-sähkölinjan vahvistaakseen Länsi-Norjan sähköverkkoa. Kahden Kollsnes–Mongstad-merikaapelin valmistuksen ja asennuksen jälkeen Nexans sai BKK Nett AS:ltä noin 37 miljoonan euron sopimuksen kolmannen ja viimeisen merikaapelin toimittamisesta täydentämään Modalen–Mongstad-siirtoyhteyttä.

Modalenin ja Mongstadin välinen uusi 420 kV:n yhteys varmistaa sähkönsyötön yli 420.000 asukkaalle, liikeyritykselle ja teollisuuslaitokselle koko alueella. Kun otetaan huomioon Norjan länsirannikon laaja saaristo, Nexansin merikaapeli ylittää Fensfjordin, joka on noin 8 km leveä vuono ja jonka syvin kohta on 526 metriä, joten se rikkoo pisimmän ja syvimmän 420 kV:n XLPE-merikaapelijärjestelmän maailmanennätyksen.
 
Nexans teki myös edellisen ennätyksen rakentaessaan Kollsnesin ja Mongstadin välisen siirtoyhteyden ensimmäisen vaiheen vuoden 2016 lopulla. Kollsnes–Mongstad-yhteys kulki kahden vuonon poikki: Lurefjordin ja Hjeltefjordin, joka oli syvimmältä kohdaltaan ainoastaan 390 metriä. 

"Olemme pitkän historiamme aikana tehneet aina tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa kehittääksemme hyvin edistyksellistä teknologiaa, jonka avulla toteutamme kunnianhimoisimmatkin projektit", sanoi merenalaisten energiajärjestelmien liiketoimintalinjan varatoimitusjohtaja Vincent Dessale Norjan Nexansilta"Olemme ilahtuneita, että BKK on jälleen kerran osoittanut luottamusta Nexansiin ja antanut vastuullemme kaikkien kolmen merikaapelin toimitukset, joilla sähkönsyöttö turvataan niin paikallisille asukkaille kuin kaupalle ja teollisuudelle luomaan lisäarvoa Länsi-Norjaan. Olemme innoissamme tämän inspiroivan projektin toimituksesta, millä voimassa oleva maailmanennätyksemme rikotaan."

Nexans kehittää ja valmistaa merikaapelin Haldenin tehtaallaan Norjassa. Asennuksen ja työt merenpohjassa suorittaa Nexansin oma kaapelinlaskualus C/S Nexans Skagerrak kesällä 2019.  Käyttöönoton jälkeen Modalen–Mongstad-siirtoyhteys luovutetaan Statnett ASA -yhtiölle, jolla on järjestelmävastuu Norjan kantaverkosta.

Nexans Power Grid map

Yhteyshenkilönne

Angéline Afanoukoe Press relations
Puhelin +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Puhelin +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Nexans tietoutta

Nexans tuo eloa energiaan kaapelien ja kaapelointiratkaisujen laajalla valikoimalla lisäten asiakkaidemme toimintakykyä ympäri maailman. Nexans-tiimit ovat sitoutuneet kumppanuuteen, joka tukee asiakkaita neljällä pääliiketoiminta-alueella: sähkönsiirto ja jakelu (merellä ja maalla), energiaresurssit (öljy ja kaasu, kaivokset ja uusiutuva energia), kuljetus (maantie, rautatie, ilmailu, merenkulku) ja rakentaminen (kaupallinen, asunnot ja datakeskukset). Nexansin strategia perustuu tuotteiden, ratkaisujen ja palvelujen jatkuvaan innovointiin, työntekijöiden kehitykseen, asiakaskoulutukseen sekä turvallisten ja vähän ympäristöön vaikuttavien teollisuusprosessien käyttöönottoon. Vuonna 2013 Nexans perusti ensimmäisenä kaapelialan toimijana säätiön käynnistämään kestävän kehityksen toimia, jotka parantavat energian saatavuutta vähäosaisille yhteisöille ympäri maailman. Meillä on teollisuutta 40 maassa ja kaupallista toimintaa ympäri maailman, työllistämme lähes 26.000 ihmistä ja liikevaihtomme oli 5,8 miljardia euroa vuonna 2016. Nexans on listattu NYSE Euronext Parisiin, osastolle A.

www.nexans.fi