Nexansin kaapelit tuovat vihreää energiaa tuhansiin norjalaisiin kotitalouksiin

Euroopan suurimman maalle rakennettavan tuulivoimahankkeen ensimmäinen vaihe varustetaan Nexansin kaapeleilla.

Pariisi, 28.3.2017 – Norjan energiasektori on valmiina jännittävään, uuteen aikakauteen. Maa on monen vuoden ajan ollut yksi Euroopan johtavista öljyn ja kaasun viejistä, ja sillä on noin puolet Euroopan vesivoimavarannoista. Nyt se on yhdellä iskulla yli kaksinkertaistamassa tuulienergian tuotantokapasiteettiaan 1 GW:n Fosen Vind -rakennushankkeella.

Nexansin kaapelit tuovat vihreää energiaa tuhansiin norjalaisiin kotitalouksiinHankkeen sähkötekninen urakoitsija Linka AS on valinnut Nexansin toimittamaan kaapelit Roanin tuulivoimapuistoon. Tämä on ensimmäinen kuudesta tuulivoimapuistosta Keski-Norjaan tulevassa Fosen Vind DA:n rakennushankkeessa, ja siitä tulee Euroopan suurin maatuulivoimahanke.

The Roan Wind Farm is made up of 71 turbines and will have a capacity of 255 MW. Fosen Vind DA has awarded the construction contract to Johs. J. Syltern AS, whose tasks will include trenching and cable-laying.

FosenVindNexans toimittaa 200 kilometriä 36 kV:n TSLF-maakaapeleita yhdistämään turbiinit ja siirtämään sähköä verkkoon. Toimitukset alkavat huhtikuussa 2017 ja jatkuvat maaliskuuhun 2018 saakka, hieman ennen kuin tuulipuisto valmistuu.

"Olemme tehneet hedelmällistä yhteistyötä Nexansin kanssa monina vuosina muissa suurissa ja pienissä hankkeissa, ja he ovat olleet luotettavia kaikissa projektivaiheissa tarjouspyyntö- ja myyntiprosesseista ja logistiikkasuunnittelusta aina kaapelien turvalliseen kuljettamiseen paikan päälle", sanoi Linka AS:n toimitusjohtaja Knut Arne Aasan.

Myynti- ja markkinointijohtaja Bård Lillehaug Norjan Nexansilta lisää: "Uusiutuvat energiamarkkinat ovat tärkeä kohdealue Nexansille. Olemme toimittaneet kaapeleita suurelle osalle Norjan maatuulipuistoja ja kansainvälisesti melkoiselle osalle merituulipuistoja. Meille on mieluisa tunnustus, että Linka AS valitsi meidän kaapelimme."

Kuuden tuulivoimapuiston kokonaishanke käsittää 278 turbiinia ja niiden tuotantokapasiteetti on 1000 MW, mistä riittää energiaa 170.000 norjalaiselle kotitaloudelle. Hanke valmistuu vuonna 2020. Norjan valtion omistamalla uusiutuvan energian tuottajalla Statkraftilla on 52,1 %:n enemmistöosuus Fosen Vind DA:sta. Fosen Vind DA:n kaksi muuta omistajaa ovat sähköyhtiö TrønderEnergi ja Euroopan investointikonsortio Nordic Wind Power DA.

Lue lisää

Aiheeseen liittyvät dokumentit

Yhteyshenkilönne

Wallin Eva Tiedotusjohtaja
Puhelin +46 325 80198
Fax +46 325 80325
eva.wallin@nexans.com

Nexans tietoutta

Nexans tuo eloa energiaan kaapelien ja kaapelointiratkaisujen laajalla valikoimalla lisäten asiakkaidemme toimintakykyä ympäri maailman. Nexans-tiimit ovat sitoutuneet kumppanuuteen, joka tukee asiakkaita neljällä pääliiketoiminta-alueella: sähkönsiirto ja jakelu (merellä ja maalla), energiaresurssit (öljy ja kaasu, kaivokset ja uusiutuva energia), kuljetus (maantie, rautatie, ilmailu, merenkulku) ja rakentaminen (kaupallinen, asunnot ja datakeskukset). Nexansin strategia perustuu tuotteiden, ratkaisujen ja palvelujen jatkuvaan innovointiin, työntekijöiden kehitykseen, asiakaskoulutukseen sekä turvallisten ja vähän ympäristöön vaikuttavien teollisuusprosessien käyttöönottoon. Vuonna 2013 Nexans perusti ensimmäisenä kaapelialan toimijana säätiön käynnistämään kestävän kehityksen toimia, jotka parantavat energian saatavuutta vähäosaisille yhteisöille ympäri maailman. Meillä on teollisuutta 40 maassa ja kaupallista toimintaa ympäri maailman, työllistämme lähes 26.000 ihmistä ja liikevaihtomme oli 5,8 miljardia euroa vuonna 2016. Nexans on listattu NYSE Euronext Parisiin, osastolle A.

www.nexans.fi